Θυμάμαι όλους τους Υπουργούς Παιδείας από το συχωρεμένο Γεώργιο Ράλλη μέχρι και σήμερα. Από το δύσμοιρο υπουργείο έχουν περάσει πολιτικοί που αργότερα έγιναν Πρωθυπουργοί (Ράλλης, Σημίτης, ΓΑΠ) , άλλοι που προσπάθησαν να γίνουν αρχηγοί (Αρσένης) , άλλοι που παρέλειψαν να εκδώσουν σχολικά βιβλία στην ώρα τους (Διαμαντοπούλου) ενώ η παρέλαση των υφυπουργών περιλάμβανε ως και άνεργους ηθοποιούς (Κούρκουλα). Οι καλύτεροι από αυτούς, άφησαν τα πράγματα χωρίς να κάνουν τίποτα, άφηναν δηλαδή το επίπεδο της παρεχόμενης παιδείας να ακολουθεί το ρυθμό «πτώσης» της κοινωνίας. Μεγάλη μορφή αναδείχθηκε ο Γεράσιμος Αρσένης, μέγας προστάτης της φροντιστηριακής παιδείας ή μάλλον επανιδρυτής της.  
Αυτός επιτάχυνε την έκπτωση της Δημόσιας Παιδείας με τρόπο που δεν θα είχαν σκεφθεί ούτε οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, ενώ επί των ημερών του η  κατάληψη θεσμοθετήθηκε και επίσημα ως δεκαπενθήμερη σχολική αργία. Ο θεσμός της κατάληψης αναδείχθηκε στο μακροβιότερο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Να θυμίσω ότι κανένας από αυτούς δεν παραιτήθηκε.
Όμως όλοι αυτοί ωχριούν μπροστά στο γίγαντα Αρβανιτόπουλο: Απολύσεις αποφασισμένες «στο πόδι» , τράπεζα θεμάτων (σιγά-σιγά τις καταθέσεις παιδιά!) , επιστράτευση 80.000 καθηγητών, 70 μέρες κλειστά Πανεπιστήμια. Άρχοντας!!!

Το να παραιτηθεί δεν το σκέπτεται, ο Πρωθυπουργός δεν αδειάζει για να τον στείλει σπίτι του, τα Πανεπιστήμια εξακολουθούν να είναι κλειστά και οι κομματικομπαχαλάκηδες φοιτητές να παρακαλούν για μια επέμβαση των ΜΑΤ που θα τους κάνει ήρωες και θα δώσει άλλη μια μέρα αργίας. Καλό θα ήταν η επέμβαση να είχε γίνει σήμερα, ώστε η σχολική αργία να γίνει διήμερο, αλλά ούτε αυτό δεν  μπορούσε να κάνει ο γίγαντας.

Αδιέξοδο; Ναι. Τι πρέπει να κάνουν δηλαδή οι φοιτητές που θέλουν να ξαναγυρίσουν στα μαθήματά τους; Να πάνε να παίξουν ξύλο με τους διοικητικούς υπαλλήλους; Να πλακώσουν τον Υπουργό ώστε να αφήσει ήσυχους τους διοικητικούς; Να κάψουν τη Βουλή για να αλλάξει η κυβέρνηση;

Θα πρέπει αυτοί που εμπλέκονται στη διαδικασία να βρουν μια λύση, έστω και τώρα, αλλιώς να πάνε σπίτι τους ! Γρήγορα, παρακαλώ!  

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Protagon.gr στη στήλη αναγνώστες στις 21/11/2013