ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΙ ΕΓΩ

Όλα τα αξιοπρεπή blogs πνευματικών ανθρώπων έχουν και από μια φωτογραφία δίπλα να συνοδεύει το κείμενο – ένα ωραίο τοπίο, κάτι που να συνδέεται με τη σωτηρία του πλανήτη, ένα ζωάκι υπό εξαφάνιση, κάτι σε σοφτ ξέκωλο τέλος πάντων που να τραβάει το μάτι. Εγώ τέτοιο συνδικαλιστή δεν μπορώ να βρω και δεν έχω και χρόνο να ψάχνω για άλλου είδους φωτογραφίες, οπότε όσοι αντέχετε θα διαβάσετε μόνο κείμενο. Εξάλλου, δεν θεωρώ τον εαυτό μου πνευματικό άνθρωπο πολύ δε περισσότερο το blog μου αξιοπρεπές!

Υπάρχει μια ποικιλία ανθρώπων που λέγονται κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές και που αν δεν ήταν για κλάματα θα ήταν για γέλια. Εξέχουσα θέση μεταξύ τους κατέχουν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ. Πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούν τους αδύνατους (αρκεί να πρόσκεινται στο κόμμα ή να πλησιάζουν εκλογές), να κατακεραυνώσουν τους εγκάθετους της αντίδρασης του μαύρου μετώπου (τώρα πια είμαι κι εγώ ένας από αυτούς), να μας καλέσουν σε παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα προκαλέσει την αναρρίχηση του λαού στην εξουσία και άλλα τέτοια ηρωϊκά…
Σε μία από τις τελευταίες ανακοινώσεις τους για την Παιδεία, μετά τις διαπιστώσεις για το τι ισχύει και το τι έρχεται ακόμα (πράγματα που όντως είναι εφιαλτικά), ακολουθούν αιτήματα μεταξύ των οποίων ξεχωρίζω : ΟΧΙ στην αξιολόγηση και μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αυτό που λένε στον «κόσμο τους» εδώ ταιριάζει μια χαρά. Το γιατί δεν πρόκειται να δεχθούν την οποιαδήποτε αξιολόγηση αν δεν περιλαμβάνει συνδικαλιστές στο ρόλο των αξιολογητών, είναι φανερό: Οτιδήποτε δεν τους κατοχυρώνει ως εξουσία επί αυτών που – υποτίθεται – εκπροσωπούν είναι αντεργατικό, υποβολιμαίο, προβοκατόρικο και υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πλουτοκρατών. Μόλις το Υπουργείο τους δώσει ρόλο στην αξιολόγηση, όλα θα αλλάξουν και θυμηθείτε το! Όσον αφορά τις μαζικές προσλήψεις προσωπικού σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα , όπου ο αριθμός των μαθητών φθίνει συνεχώς, για να μην αναφέρουμε την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, ας το αφήσω ασχολίαστο.
Αφού λοιπόν περιγράφουν (με τη σιγουριά αυτού που συμμετέχει στο σχεδιασμό) όλα τα κακά που περιμένουν τον κλάδο και την Παιδεία γενικότερα, μας καλούν σε μια αντίδραση «γροθιά» στο κατεστημένο : Τρίωρη στάση εργασίας , με πορεία διαμαρτυρίας!!!! Απίστευτο !!! Αυτοί πια είναι αποφασισμένοι να καταλύσουν το Κράτος ! Θέλουν να μας κάνουν όλους τρομοκράτες ! Σε λίγο θα μας ζητήσουν να φτιάξουμε και ανθρώπινη αλυσίδα για να περικυκλώσουμε κανένα δημόσιο κτίριο ή τη Βουλή – πάντα ειρηνικά όμως (δηλαδή να βοηθήσουμε και την αστυνομία μπας και περάσει κανένας αγανακτισμένος και τους μπουρλοτιάσει, να τον σταματήσουμε εμείς) . Τους ακούμε όμως χωρίς να αντιδρούμε και το χειρότερο: Αρκετοί από εμάς θα τους ξαναψηφίσουν για να συνεχίσουν να παπαρολογούν βολεμένοι και αμειβόμενοι .
Τώρα όμως που το ξανασκέπτομαι, ποιος εκπαιδευτικός που αγαπά τη δουλειά του θα την παρατούσε για να παριστάνει τον πολιτικό μεταξύ των συναδέλφων του; Οπότε , όπως και εσείς συμβιβαστήκατε διαβάζοντας κείμενο χωρίς φωτογραφίες που να σπάνε τη μονοτονία, θα συμβιβαστούμε κι εμείς ακολουθώντας συνδικαλιστές σαν κι αυτούς που περιγράφω !!
Θα επανέλθω, αμέσως μετά την Επανάσταση της 6ης Μαρτίου και την πορεία!