Εντάξει παιδιά, καταλάβαμε τι είναι το PSI (σιγά μην καταλάβαμε δηλαδή , αλλά κάτι πρέπει να λες κι εσύ , μη φανείς μαλάκας! ) και πέτυχε, λένε. Ωραία. Δηλαδή αυτοί που είχαν αγοράσει ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου (όχι οι «θεσμικοί» και οι μεγαλοκαρχαρίες) έχασαν 50-70% των χρημάτων τους. Πάλι ωραία. Αυτοί που είχαν εν πάση περιπτώσει κάποια χρήματα, υπέστησαν τις απώλειες. Με εμάς τους υπόλοιπους τι γίνεται; Δηλαδή τώρα είμαστε πιο άνετοι, αναπνέουμε καλύτερα, όλα θα γίνουν καλύτερα από δω και πέρα;;;
Δυστυχώς συνέλληνες, η απάντηση είναι ένα βροντερό όχι. Η χρεωκοπία για την ώρα αποφεύχθηκε, αλλά μόνο για την ώρα. Κάτι σαν τους γιατρούς που κάνουν χημειοθεραπεία σε ασθενή με καρκίνο και αισθάνονται δικαιωμένοι γιατί παρέτειναν το μαρτύριο μιας άθλιας ζωής για 4-6 μήνες!
Η ανεργία σαρώνει, οι επιχειρήσεις κλείνουν και φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται. Οι Πασόκοι στον κόσμο τους. Ο ΓΑΠ είπε πάλι τα δικά του : Πόσο δημοκράτης είναι, πόσο ανιδιοτελής, πόσο μεγάλος μεταρρυθμιστής είναι , το πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ είναι δεν μας το είπε γιατί προφανώς δεν το αντιλαμβάνεται ο γιος της Μαργαρίτας.
Οι εκλογές υποτίθεται πως έρχονται, αλλά δεν το βλέπω και πολύ σίγουρο. Όσο βλέπουν στις δημοσκοπήσεις να παίρνουν μεγάλα ποσοστά τα αριστερά κόμματα, τόσο «πίσω» θα πηγαίνουν. Δικαιολογίες θα βρουν, δεν υπάρχει θέμα. Το ότι εξακολουθεί να μας κυβερνά ένα περίεργο «μόρφωμα» πασοκονεοδημοκρατών που όλοι μαζί εκφράζουν λιγότερο από το 35% του εκλογικού σώματος (σύμφωνα με τα δικά τους γκάλοπ) και αυτό το – ας πούμε 35% – έχει το ανάθεμα και όχι την ανοχή του υπόλοιπου 65%, συνιστά ένα είδος άτυπης δικτατορίας. Τι κάνουμε λοιπόν;
Αρχίζουμε να απαντάμε ψέματα στα γκάλοπ. Δηλώστε ψηφοφόροι ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα και καθαρίσαμε. Φθάνοντας στις κάλπες, θα τους δείξουμε. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ανησυχούν μήπως και δεν τηρήσουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις για τα επόμενα 40 χρόνια, εξοικονομώντας χρήματα με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν. Αν είναι να γίνουμε Κίνα, ας αρχίσουμε την κινεζοποίηση από τους κυβερνώντες και όχι από τους άμοιρους και τους άνεργους! Έλεος! Κόψτε στο μισό τις συντάξεις των ευγενών ταμείων, κόψτε στο μισό τους μισθούς των ΔΕΚΟ, αλλά μην σκοτώνετε άλλους φτωχούς! Εδώ μιλάμε για ΦΟΝΟΥΣ! Και ναι: είμαι ένας από τους Έλληνες που έχουν απευθυνθεί στο Διεθνές Δικαστήριο Της Χάγης, ζητώντας την δίωξη και την καταδίκη των πολιτικών που αποφάσισαν και επέβαλλαν τα άνισα και ετεροβαρή οικονομικά μέτρα στους πολίτες αυτής της χώρας.
Υπόσχομαι η αυριανή ανάρτηση να είναι λιγότερο «φορτωμένη». Γεια!