Αν υπάρχει κάποια λέξη που να περιγράφει την κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα, πιστεύω ότι είναι αυτή ακριβώς… .

Αγρότες, επαγγελματίες , δημόσιοι υπάλληλοι, γραβατωμένοι και casual είναι απέναντι στην κυβέρνηση και με άγριες διαθέσεις. Τα κίνητρα διαφέρουν για κάθε τάξη, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ποτέ, καμιά κυβέρνηση δεν πέτυχε την απόλυτη εναντίωση όσων περπατούν στα δύο πόδια σε αυτή τη χώρα! Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάφερε! Όλοι είναι πλέον εναντίον του και μάλιστα ζητώντας πράγματα που είναι αδύνατον να γίνουν αποδεκτά από τους δανειστές μας, όποια κυβέρνηση και αν καταλήξουμε να έχουμε, όποιον πρωθυπουργό και αν μας βάλουν…

Φαίνεται πως οι Έλληνες αποφασίσαμε πως πρέπει να πηγαίνουμε σιγά-σιγά από τη σύναξη των ευρωπαίων, να γίνουμε η άκρη του νήματος για να ξηλωθεί το πουλόβερ που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι απαιτήσεις που όλοι προβάλλουν, γνωρίζουμε πως αποκλείεται να υλοποιηθούν , άρα;;;

Άρα, αφήστε μας κύριοι με τα ευρωπαϊκά σας οράματα και τα μνημόνια και τις συνταγές για ανάκαμψη που μοιάζουν με χημειοθεραπεία στο τελευταίο στάδιο ενός μεταστατικού καρκίνου: Η ζωή του ασθενούς παρατείνεται για μερικούς μήνες, αλλά ο ασθενής πεθαίνει αφού πρώτα έχει χάσει την όποια αξιοπρέπεια θα είχε αν τον άφηναν να καταλήξει ήσυχα… .

Εκτός Ευρώπης λοιπόν, αλλά πώς;;; Ποιος έχει προετοιμάσει τη χώρα για το σοκ; Τι προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί για τους πρώτους μήνες; Ποιος θα μπορέσει να κυβερνήσει μια χώρα με κλειστές τράπεζες, με μειωμένη αγροτική παραγωγή με απλήρωτους μισθούς και συντάξεις και χωρίς νόμισμα;;;
Η αναρχία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ και μια νέα εθνική τραγωδία προδιαγράφεται. Στο μεταξύ, οι κυβερνώντες συνεχίζουν ανυποψίαστοι (;) τις δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, σφυρίζοντας αισιόδοξα κάθε φορά που αυτοί απορρίπτουν τα όποια φαιδρά σχέδια τους παρουσιάζει ο εθνικός μπούλης Κατρούγκαλος. Όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να πατήσει ελληνικό έδαφος χωρίς να του επιτεθούν οι πολίτες, τι άλλο περιμένουν να συμβεί;

Αν έχει μείνει ίχνος υπευθυνότητας στους κυβερνώντες, ένα δρόμο μένει να ακολουθήσουν: Να παραιτηθούν και να καλέσουν όλα τα κόμματα να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση που σκοπό της – δηλωμένο και αποφασισμένο – θα έχει να προετοιμάσει τη χώρα και να διαπραγματευθεί το οριστικό «αντίο» στην ευρωπαϊκή ένωση. Δεν έχει πλέον νόημα να προσποιούμαστε ότι είναι δυνατόν να διατηρήσουμε τα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα μας εφαρμόζοντας όσα έχουμε δεσμευτεί να εκπληρώσουμε προς τους δανειστές μας. Δυστυχώς, είμαστε πλέον στο σημείο να αρχίσουμε να προσπαθούμε να πάρουμε από τους πρώην εταίρους μας , όσα ο Σόϊμπλε μας πρότεινε πριν από μερικούς μόλις μήνες… .

Το ποιοι φταίνε και πόσο θα το βρούμε κάποια στιγμή (50-60 χρόνια αργότερα). Αυτό που προέχει είναι να οργανωθούμε για να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει και κυρίως να προστατέψουμε τις ζωές των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον τόπο.
Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι να εξοβελιστούν οι αποδεδειγμένα ανίκανοι που πλειοψηφούν σε αυτό που λέγεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , με πρώτο από όλους τον μοιραίο Αλέξη Τσίπρα.
Φαίνεται, ότι από όλους τους τελευταίους Πρωθυπουργούς που κατέρρευσαν , η ιστορία έχει κρατήσει για αυτόν τον τίτλο του πιο επικίνδυνου για την Ελλάδα… .

Πηγαίνετε Αλέξη. Πάρτε μαζί τον Καμένο σας, τον Κατρούγκαλο, τον Δρίτσα, τον Φίλη , τον Σταθάκη (αλήθεια, τι γίνεται αυτή η ψυχή;) τον Τσακαλώτο , τον Πολλάκη και τους υπόλοιπους επιφανείς κομματικούς σας ταγούς. Φεύγοντας, μην χτυπήσετε δυνατά την πόρτα: οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους του Υπουργικού σας συμβουλίου κοιμούνται ύπνο βαθύ και αδιατάρακτο.