Στη δραχμή θα ‘μαστε και θα τσακώνονται ποιο πρόσωπο θα χει στο κορώνα ή στο γράμματα… Ποια αριστερή ή δεξιά “προσωπικότητα”. Τους σιχάθηκα με τον κομματισμό τους και τα γελοία μικροπολιτικά παιχνίδια τους. ΟΛΟΥΣ. Αλλους πιο πολύ, άλλους πιο λίγο και κάποιους όσο δεν παίρνει άλλο. Εχουμε φάει 10 μέρες τώρα με το ποιος θα “χρεωθεί” περισσότερο την ζημιά των εκλογών, και την πιθανή διενέργεια νέων. Αθλια τερτίπια πανταχόθεν! Ο ένας με διπλή γλώσσα κρύβει ότι ξέρει πως θα μας πάει εκτός ευρώ, οι μεγάλοι χαμένοι κάνουν πως τον θέλουν κοντά τους, γιατί τον φοβούνται απέναντί τους, αλλά έτσι του δίνουν μεγαλύτερο ειδικό πολιτικό βάρος απ’ ότι έχει. Οι μικρομεγάλοι που βγήκαν ως εκ θαύματος απ’ την κάλπη δείχνουν ρεσιτάλ συνακολουθίας και μπροστά τους η Παπαρήγα κι ο Μιχαλολιάκος μοιάζουν ογκόλιθοι σοβαρότητος και συνέπειας. Κι αυτοί για το κόμμα τους παλεύουν αλλά με πιο καθαρούς – έστω και απεχθείς – όρους! Κι άμα το καλοσκεφθείς οι θλιβεροί μικροκομματικοί υπολογισμοί μας έφεραν στο σημείο που είμαστε λίγο πριν τον αληθινό Καιάδα της Ευρώπης, εκεί που οι ισχυροί θα πετάν τους αδύναμους, τους ασθενείς και τους ηλίθιους μαζί…

Ο αφόρητος μικροκομματισμός του ύστερου Πασόκ είχε επί διετία στην εξουσία τα πιο ανεκδιήγητα άτομα στην πιο κρίσιμη και οριακή στιγμή. Στο θολωμένο μυαλό του κομματικού PC έπεσε η ιδέα-συμφορά περί δημοψηφίσματος για το ευρώ. Κι αμέσως μετά, ενώ κάπως είχαμε ισορροπήσει με τον Παπαδήμο, τραγικοί κομματικοί εγκέφαλοι μας οδήγησαν στην επιλογή των πρόωρων εκλογών γιατί θέλαν να… προλάβουν τα ποσοστά τους που κλυδωνίζονταν. Και μ’ αυτή την μοιραία απόφαση γκρεμίσθηκε το σύμπαν, ενώ χρειάζεται να παρακαλούν τον Κουβέλη και τον Τσίπρα “να μην λάβουν υπόψη το στενά κομματικό τους συμφέρον ” εκείνοι που πορεύθηκαν έχοντας για πυξίδα καταρχήν αυτό και μόνο! Και περιμένεις τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ… η συμπαραγωγή δεκατριών κομματικών συνιστωσών, με ανθρώπους καλοπροαίρετους πιθανώς που λόγω κομματοκωλύματος έχουν καταστρέψει πριν απ’ όλα τις δικές τους προσωπικές ζωές, να τα βάλουν όλα στην άκρη… να πάνε υπεράνω και να σώσουν όλους εμάς τους άλλους; Ξέρω – ξέρω… Ε ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ. Καμμία σχέση δεν έχει ο τυφλός “επαγγελματικός” κομματισμός που μας έφερε στην χρεοκοπία, με την Δημοκρατία αυτή καθ’ εαυτή.

Είν’ ο χειρότερος εχθρός της γιατί την τρώει, την εκθέτει και την συκοφαντεί από μέσα σαν καρκίνος, Κι αν θέλουμε να ξαναβρούμε την Δημοκρατία, αυτό μάλλον θα περάσει μέσα απ’ την ολοσχερή διάλυση των σημερινών κομμάτων που συναποτελούν ως ποιοτικό άθροισμα ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είχε ποτέ η Ελλάδα σε συνθήκες εθνικής κρίσεως. ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ! Μας το αποδεικνύουν μέχρι τέλους με τον πιο αισχρό τρόπο κι όσο κι αν εκτιμώ τις προσπάθειες ορισμένων πολιτικών να σώσουν ότι δεν σώζεται, μου βγαίνει βίαια από μέσα μου: ΣΙΧΑΜΑΡΑ συνολική για τα κόμματα και τα παιχνιδάκια τους. Πολιτεύθηκαν τόσο άθλια και αισχρά που πιστεύω ότι αν εξ αρχής είχαμε αφήσει έναν ΜΗ πολιτικό να κάνει την δουλειά, θα ‘χαμε σωθεί μια και καλή. Αλλά πώς να τον άφηναν; Ακόμη και τώρα στο 110΄, ακούν για κυβέρνηση προσωπικοτήτων και τεχνοκρατών και μας λένε ότι είναι ντροπή… «για την πολιτική»! Αμετανόητοι και τέρατα αναλγησίας ως το τέλος.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ !!!!!
Φανταστείτε ότι ακόμα και ένας “χωμένος” σε κομματικά και εκδοτικά παιχνίδια, έχει φρικάρει χαζεύοντας τους ευθυνόφοβους ανεγκέφαλους που μοστράρουν για αρχηγοί κομμάτων.
Καλό θα ήταν για όλους μας, πριν την διεξαγωγή των επόμενων εκλογών που όπου νάναι θα μας εξαγγείλουν, να παραιτηθούν από αρχηγοί των κομμάτων τους και να πάνε στον αγύριστο μαζί με τους κολλητούς τους κομματικοθρεμμένους που παρασιτούν σε βάρος της Δημοκρατίας και της τσέπης μας. Ας το κάνουν, αφού δεν μπορούν να αντιληφθούν το πραγματικό νόημα του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών που ήταν μια και μόνο εντολή: Βρείτε τα ! κανένας από εσάς δεν είναι ικανός από μόνος του να κάνει κάτι – ίσως να μπορούσατε όλοι μαζί.
Πάω να μοντάρω το καλάσνικοφ…