Απίστευτο κόμμα;
Μόνος υποψήφιος αρχηγός ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Αυτόν που μαύρισαν στις προηγούμενες εκλογές, τώρα τον βλέπουν σαν μοναδική λύση – μιλάμε για ομαδική παράκρουση! Ο δε Βενιζέλος πλέει σε πελάγη ευτυχίας, τόσο που ξεχνιέται και ξεκινάει κάθε φράση με το εγώ. Έχει και φαντασιώσεις πρωτιάς στις εκλογές, αλλά ρεαλιστής: Δεν μίλησε για αυτοδυναμία !
Δηλαδή πόσο κότες είναι οι συμμετέχοντες στην Εθνική Συνδιάσκεψη; Κανέναν άλλο δεν θεωρούν ικανό να διεκδικήσει την αρχηγία; Δεν μιλάω για τον αποτυχημένο Παπουτσή που μετά τους εμπρησμούς 42 καταστημάτων και μια μέρα μετά τη βόμβα στο μετρό στο Αιγάλεω δήλωσε παραίτηση (ευτυχώς) για να διεκδικήσει αρχηγία ! Πόσο ανίκανους πρέπει να θεωρεί όλους τους υπόλοιπους για να μοστράρει για πρώτος;
Εκείνο που με τρελαίνει είναι το επίπεδο των συμμετεχόντων στην Εθνική Συνδιάσκεψη, οι οποίοι έχουν προφανώς μείνει έκθαμβοι από το πολιτικό ανάστημα, το ήθος και το όραμα του Βενιζέλου, προκειμένου να τον έχουν ως μοναδικό υποψήφιο-ελπίδα για το κόμμα και τον τόπο!
Καλούν λοιπόν οι φωστήρες του ΠΑΣΟΚ, τον κόσμο στις κάλπες με ένα μόνο υποψήφιο, λες και είμαστε καμιά μπανανία ή καμιά Κορέα – ξέρετε , εκείνη τη χώρα που όσοι δεν έκλαιγαν πειστικά μπροστά στις κάμερες διώκονταν. Σε ποια εποχή βρίσκεστε ρεεεε! Τι να τις κάνετε τις εκλογές με έναν; Τα καραγκιοζιλίκια του Γιωργάκη τα θυμάστε που πανηγύριζε για την εκλογή του από 1000000 μέλη; Το πρόβλημα σας είναι να δώσετε μια επίφαση δημοκρατίας ; Ανακηρύξτε αρχηγό τον Βενιζέλο, κάντε του και τη στέψη και γλιτώστε και το κάζο της μικρής συμμετοχής. Αλλά αυτά είναι για ανθρώπους σκεπτόμενους, όχι για φελλούς που φέρονται απολυταρχικά σε αυτούς που τους εξέλεξαν, εμποδίζοντας οποιονδήποτε δεν ανήκει στο σινάφι του «απόλυτου τίποτα» να ανελιχθεί.
Κοιτάξτε μερικούς από τους χειροκροτητές του Βενιζέλου: Ρέππας (συνταξιούχος φοιτητής της οδοντιατρικής, δεν έχει εργασθεί ποτέ) Διαμαντοπούλου (Πολιτ. Μηχανικός, έχει εργασθεί – σε διάφορες στάσεις – μόνο για το κόμμα) Πετσάλνικος (φίλος του Γιωργάκη, που έχει εργασθεί ως φίλος του Γιωργάκη και ως γκέστ στο Λαζόπουλο) Ευθυμίου ( αυτός προσπάθησε κάποτε να εργασθεί ως φιλόλογος αλλά δεν… ) και να μην ξεχνάμε και τους Σκανδαλίδη, Βούγια, Μπατζελή και το γίγαντα Τζουμάκα !
Αγνοήστε τους! Μην τους κράξετε, μην τους γιαουρτώσετε, μην τους βρίσετε: Απλά αγνοήστε τους, όπως – εύχομαι και ελπίζω – να τους αγνοήσουν και στις επικείμενες εκλογές.