Λοιπόν, το εμπεδώσαμε. Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να μας βγάλουν επισήμως από το ευρώ, αλλά έχουν αποφασίσει να μας φτάσουν στο τελευταίο σκαλί πριν τη χρεωκοπία. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι στο παρά ένα, ανοίγουν και πάλι τη δανειοδότηση της χώρας και γλιτώνουμε την στάση πληρωμών εμείς και το πολύ μεγαλύτερο στραπάτσο αυτοί. Ας υποθέσουμε επίσης ότι αυτό γίνεται χωρίς να έχουμε προχωρήσει σε νέες περικοπές μισθών- συντάξεων – ασφαλιστικών παροχών. Μετά τι; Ποια είναι η επόμενη ημέρα; Με ποιον τρόπο θα ξαναστήσουμε τη χώρα και θα βρούμε θέσεις εργασίας για τους άνεργους;

Δυστυχώς τα δείγματα από τη διακυβέρνηση (λέμε τώρα…) της χώρας είναι ακόμα χειρότερα από τα νέα της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης. Η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ακυβερνησίας σε πάρα πολλούς τομείς.

Χρήματα δεν υπάρχουν για τίποτα. Ούτε για την υγεία, ούτε για τη Παιδεία, ούτε καν για τους άνεργους και τους πεινασμένους. Τα χρήματα που η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει για κάτι ανακατασκευές αεροπλάνων είναι προφανώς ένα «ευχαριστώ» για την διακριτική στήριξη του Ομπάμα  σε κάποιες δύσκολες για τη χώρα στιγμές των διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση για να δείξει ότι «υπάρχει» προσπαθεί να νομοθετήσει σε τομείς που δεν χρειάζεται να δαπανήσει ανύπαρκτους πόρους. Μερικά παραδείγματα:
Αθλητισμός: Ο αρμόδιος(;) υπουργός κύριος Κοντονής, σκοπεύει με ένα νομοσχέδιο να «πατάξει» (και αυτός…) τη μάστιγα της βίας στα γήπεδα. Από την άλλη μεριά, η FIFA και η UEFA θεωρούν πως το νομοσχέδιο καταργεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και διαμήνυσαν πως η ψήφισή του θα βάλει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο σε διεθνή απομόνωση. Ο υπουργός, άνετος, ανταπάντησε πως δεν πιστεύει πως οι δύο ομοσπονδίες θα πραγματοποιήσουν τις απειλές τους. Προφανώς, έχει μπερδέψει το Eurogroup με τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες. Έχω εμπιστοσύνη όμως στον Μαρινάκη : Θα τον βάλει να τα πάρει όλα πίσω μέχρι να πει ΣΥΡΙΖΑ.
Παιδεία: Το δίδυμο της φωτιάς γύρισε τα Πανεπιστήμια στο 1982 και έβαλε και πάλι τους φοιτητές, ενεργούς και μη, να ψηφίζουν για τις πρυτανικές αρχές. Όσο αφορά τη νέα σχολική χρονιά, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποια ακριβώς μαθήματα, με ποια ακριβώς ύλη και πόσες ώρες την εβδομάδα θα διδάσκονται τα μαθήματα στην Γ΄Λυκείου.
Δικαιοσύνη: Ο αρμόδιος υπουργός κύριος Παρασκευόπουλος (αυτός που ακόμα ψάχνει το στυλό του για να υπογράψει για τις αποζημιώσεις των θυμάτων στο Δίστομο) κατάφερε να αποφυλακίσει τον Σάββα Ξηρό , έτσι για να έχει κάτι συμβολικό να θυμάται ως πρώτο νομοσχέδιο στη θητεία του. Λίγο πριν, είχε δηλώσει πως δεν επρόκειτο για φωτογραφική διάταξη, αφού αφορούσε και έναν δεύτερο κρατούμενο! Και μόνο για τη βλακεία που ξεστόμισε έπρεπε να έχει παραιτηθεί, αλλά έχουμε αναπτύξει αναισθησία φαίνεται στους χαζούς. Η λίστα είναι μεγάλη και ο περί ου ο λόγος δε βρίσκεται και ψηλά στη λίστα.
Μεταναστευτικό: Η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, έχει να αντιμετωπίσει διάφορα ανεξήγητα με τους μετανάστες, όπως για παράδειγμα που εξαφανίζονται τα βράδια όσοι λιάζονται όλη τη μέρα στις κεντρικές πλατείες. Επίσης δεν της φαίνεται μεγάλο το νούμερο όσων έχουν ενσκήψει στα νησιά μας τους δύο τελευταίους μήνες. Μου θυμίζει κάτι κυρίες στην Αιδηψό που ξημεροβραδιάζονται στα χαρτιά σχολιάζοντας κυνικά και αδιάφορα οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους.
Δυστυχώς η λίστα μοιάζει ατελείωτη, δεν αναφέρθηκα καν σε κάποια «βαριά χαρτιά»  όπως Κωνσταντοπούλου, Κατρούγκαλο , Πανούση και κυρίως Καμμένο.

Το γαμώτο είναι πως αν συνεχίσουν έτσι, μπορεί να καταφέρουν το ακατόρθωτο. Να αρχίσουμε να νοσταλγούμε τα λαμόγια που κυβερνούσαν σαράντα χρόνια. Γαμώτο.