Κάθε μέρα που περνάει χωρίς να εξαγγέλλεται η ημερομηνία των εκλογών μου «μπάζει το διάολο μέσα μου» που λένε κι οι συντοπίτες μου οι Κεφαλλονίτες!
Μου φαίνεται ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν εκλογές και προσπαθούν να βρουν τρόπο να μας το πουν. Όσο μετράνε τα κουκιά και δεν τους βγαίνουν, οι δύο μεγάλοι (ο ένας στα κιλά και ο άλλος στις τούμπες) δεν αποφασίζουν να πάνε στις κάλπες. Στο μεταξύ, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν παραφρονήσει! Η ίδια εταιρεία κάνει γκάλοπ με μια βδομάδα διαφορά και βγάζει αποτελέσματα άσχετα με τις δικές της προηγούμενες μετρήσεις! Η Παπαρήγα κοιμάται μονοψήφια, ξυπνάει αξιωματική αντιπολίτευση και μέχρι να ετοιμάσει γιορταστικό δείπνο, κονταροχτυπιέται για την τέταρτη θέση με τον Τσίπρα !
Κατά τα άλλα, η επιχείρηση κατατρομοκράτησης του απλού κόσμου συνεχίζεται: Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και ισχυρή κυβέρνηση (από τους δύο μεγάλους), η χώρα θα χρεοκοπήσει, ο λαός θα πεινάσει, η Ευρώπη θα μας φτύσει και ο Γερμανός θα μας γαμίσει! Κάτι σαν και τους κακούς παλιούς κομμουνιστές που θα βίαζαν τα σπίτια μας και θα κλέβανε τις γυναίκες μας ή το ανάποδο , δεν θυμάμαι ακριβώς.
Οι τοπικοί κομματικοί συνδυασμοί όμως στην κοσμάρα τους! Βλέπω τους «εκκολαπτόμενους» υποψήφιους βουλευτές Κεφαλονιάς και μού’ ρχεται να κλάψω.
Από το ΠΑΣΟΚ : Σπύρος Μοσχόπουλος (γνωστός και ως «μούγγαρης» για την ευφράδεια του), με μεγάλη ακίνητη περιουσία (σύμφωνα με την επίσημη φορολογική του δήλωση ) , άοσμος, άχρωμος, άγευστος με μηδενικές πρωτοβουλίες : Αν ήταν φαγητό θα ήταν κολοκυθάκι νερόβραστο από αυτό που δίνουν στους εγχειρισμένους (του ΕΟΠΥΥ).
Από κοντά: Στέλιος Σπαθής, μέλος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (μετά ΓΑΠ) έγινε διάσημος όταν η κάμερα τον συνέλαβε να κοιμάται κατά τη διάρκεια της βαρυσήμαντης ομιλίας του ΓΑΠ στην πανελλήνια συνδιάσκεψη του κόμματος.
Η τριάδα κλείνει ως συνήθως με μια γυναίκα: Νόπη Αλεξανδροπούλου (πρώην δήμαρχος Παλικής) εξαιρετικά χρήσιμη ως γιατρός στην πόλη μας αποδείχθηκε απόλυτα ανεπαρκής (σύμφωνα με τους υποστηρικτές της) ως πολιτικός.
Η ΝΔ έχει άλλα αστέρια: Πέτρος Αλιβιζάτος, νυν υφυπουργός τουρισμού με βασικό προσόν τα κολητιλίκια με τον Παπαδήμο. Ανασύρθηκε από την ναφθαλίνη και παρά την πανθομολογούμενη ομορφιά του (είναι λίγο πιο άσχημος από το μπουλντόγκ που χάσαμε, αλλά έχει τα ίδια μάγουλα) είναι φαβορί.
Σοφία Λουκέρη: Γιατρός που μένει στην Αθήνα, εμφανίστηκε ξαφνικά στο νησί χαρίζοντας δωρεάν μαστογραφίες στους ιθαγενείς, κάτι ψιλοσυνδρομές σε αναξιοπαθούντες τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, απέκτησε διασυνδέσεις με δύο τρεις τοπικούς τσοπανοκαμπόηδες και απειλεί ότι θα μπεί στη Βουλή. Πιστεύω πως αν της πούνε ότι δεν έχει γυναικείο κομμωτήριο πια στη Βουλή θα πάρει πίσω την υποψηφιότητα.
Τρίτος υποψήφιος μάλλον ο γιατρός Γιώργος Κουρής. Την τελευταία φορά που ξαναήταν υποψήφιος, από τον ενθουσιασμό του την ημέρα των εκλογών φύλαγε όποιον άγνωστο εύρισκε μπροστά του. Στους γνωστούς νομίζω έβαζε και γλώσσα. Εμφανίσιμος (για ταβερνιάρης) , κάθε φορά που τον βλέπω αισθάνομαι ενοχές που δεν έχω κάνει εξετάσεις χοληστερίνης τελευταία.
Το κουφό βέβαια το ξέρετε: Οι Κεφαλλονίτες πάλι αυτούς θα ψηφίσουν για να τους ξαναβρίζουν την επομένη των εκλογών – το έργο το έχουμε δυστυχώς ξαναδεί και με τις δημοτικές εκλογές.
Άσχετο: Σήμερα ήταν η “μέρα της Γης”. Οι απανταχού βλαμένοι σβήνουν για μια ώρα τα φώτα – μάλλον για να μπερδέψουμε τους εξωγήϊνους και να μην πλακώσουν τα UFO από το διάστημα και κάνουν αντίπραξη στα δικά μας. Τα δικά μας UFO σβήσανε τα φώτα, ανάψανε κάτι φαναράκια, έφτιαξαν και κάτι πλακάτ που ήταν αδύνατο να διαβαστούν χωρίς να ανάψεις φως, ντύθηκαν και ναυτοπρόσκοποι για να ξεχωρίζουν από όλους εμάς τους ασυνείδητους και πέρασαν ένα χαρούμενο βράδυ ήσυχοι ότι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον πλανήτη. Χέστηκε η φορβάς εν μέσω αλωνίου…