Και κάπως έτσι ήρθε το τέλος της καραντίνας, για όλους εκτός από την εστίαση και τα Malls…

Όταν όσοι την τηρούσαν αισθάνθηκαν μεγάλα κορόιδα , όταν οι πολίτες έπαψαν να πιστεύουν και να εμπιστεύονται γιατρούς και λοιμωξιολόγους που δεν μπορούν ούτε μεταξύ τους να συμφωνήσουν, όταν η πολιτεία δεν είχε τη θέληση ή και τα μέσα να επιβάλλει την καραντίνα οριζόντια και όχι επιλεκτικά, όταν οι φωνές και οι κινδυνολογίες των δημοσιογράφων (από τότε που είχαμε 1000 κρούσματα και 100 διασωληνωμένους, “το σύστημα υγείας είναι στα όρια του” ) μοιάζουν πιο κλισέ και από αυτές των αθλητικογράφων όταν αναφέρονται σε «άσσους» που δεν τους γνωρίζει ούτε ο Πρόεδρός τους.

Προσθέστε σε αυτούς που αμφισβητούν ακόμα και την ύπαρξη της ασθένειας,  όσους επιμένουν ότι θα είχαμε γλιτώσει την πανδημία αν είχαμε περισσότερα κρεβάτια στις ΜΕΘ (σαν να λες ότι η ύπαρξη μονάδων αντιμετώπισης ατυχημάτων θα μείωνε τα τροχαία) και ότι η διασπορά του ιού έγινε στα μέσα μαζικής μεταφοράς (φαντάζομαι πως η πλειοψηφία των κατοίκων στα Βόρεια Προάστια, στην Κοζάνη, στη Μαλεσίνα έτσι την πάτησαν!).

Είναι δε τραγικό , να διαβάζω στα social βαρύγδουπες δηλώσεις περί ελευθερίας και χούντας που μας έχει επιβληθεί , γιατί η Κυβέρνηση προσπάθησε και πήρε δραστικά μέτρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ακόμα πιο αστείο όταν τέτοιες δηλώσεις κάνουν οι original αριστεροί που αρνούνται να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι ο κομμουνισμός σαν σύστημα δεν μπορεί να σταθεί πουθενά στο γνωστό σύμπαν, αλλά έχουν τη νοημοσύνη να αντιλαμβάνονται όλα τα σχέδια των μονοπωλίων για την ποδηγέτησή μας – ενοχλητική όταν γίνεται από δεξιούς , επιθυμητή όταν γίνεται από αριστερούς.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, γιατί δεν μας λένε πόσοι μαθητές μολύνθηκαν μέσα σε αυτά, σε μια εβδομάδα λειτουργίας, ενώ το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα, είχαμε εκατοντάδες κρούσματα μεταξύ εφήβων.

Το επίσημο τέλος της καραντίνας μπορεί να καθυστερήσει μια εβδομάδα, αλλά ανεπίσημα ο καθένας είναι ελεύθερος να πάει όπου θέλει και όπως θέλει, αφού η αστυνομία – διά στόματος του αρχισυνδικαλιστή τους – δηλώνει ότι δεν πρόκειται να έρθει σε αντιπαράθεση με τους χιλιάδες έφηβους και απλούς πολίτες που την παραβιάζουν με διάφορους τρόπους.

Είναι γνωστό ότι ένας νόμος για να μπορεί να λειτουργήσει στην κοινωνία, πρέπει ο κόσμος να έχει πειστεί ότι είναι δίκαιος και το κράτος να έχει την δύναμη να επιβάλλει κυρώσεις σε όσους τον παραβαίνουν – στην προκειμένη περίπτωση τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει πλέον.

Πιστεύω ότι θα πρέπει άμεσα να ανοίξει η εστίαση και τα μεγάλα εμπορικά, αφήνοντας πλέον τον καθένα από εμάς να φροντίζει για την προσωπική του ασφάλεια, αποφεύγοντας το συγχρωτισμό με πολλούς άλλους. Είναι γελοίο να προσποιούμαστε ότι λειτουργεί η καραντίνα, οδηγώντας σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους.

Επίσης , ελπίζω η αντιπολίτευση να βρει πρόσωπο και λόγο ύπαρξης, αφού ο υπερταλαντούχος ψεύτης που ηγείται αυτής δεν μπορεί πλέον να πείσει ούτε τους δικούς του, ενώ και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί κινούνται στο χώρο μεταξύ ανεπάρκειας (Φώφη) και φαιδρότητας (Βελόπουλος) με αιχμή τον νάρκισσο Μενανί που οι δηλώσεις του είναι μνημείο αντίφασης ακόμα και με τον ίδιο του τον εαυτό!

Φύγε Αλ6! Και μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί και την παρέα σου: Πολλάκη, Παππά, Καρανίκα, Κατρούγκαλο και όποιον άλλον ανεπαρκή κουβάλησες μαζί σου στο προσκήνιο της πολιτικής!