Δε σας κάνει εντύπωση;;;

Όλη η Κεφαλονιά έπαθε τεράστιες ζημιές από την καταστροφική πλημμύρα της Παρασκευής. Σπίτια, καταστήματα, δρόμοι, αγωγοί όμβριων δοκιμάστηκαν από τη μανία του νερού. Μια μικρή χερσόνησος πάνω στο νησί όμως, η Παλική, φαίνεται πως γλίτωσε τα χειρότερα!

Βλέπετε, ο σεισμός και η αδυναμία αποκατάστασης των ζημιών είχε και τα καλά του: Ποιοι δρόμοι ακριβώς να πλημμυρίσουν; Αυτοί που δεν έχουν πάνω από πέντε μέτρα άθικτου οδοστρώματος; Γιατί να έχουν πρόβλημα οι αγωγοί όμβριων αφού τα νερά μπορούσαν να φύγουν από όλες τις ρωγμές και τις λακούβες που εξακολουθούν να χάσκουν ; Οι κατολισθήσεις λάσπης στους δρόμους περιορισμένες – ό,τι ήταν να πέσει είχε πέσει μετά από 3.000 σεισμούς που έχει κάνει από πέρσι.
Για τα κτίρια; Το παρκέ  στο κλειστό του Ληξουρίου γλίτωσε την καταστροφή χάρη στην ετοιμότητα ιδιωτών και την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής. Τα σπίτια των οποίων τη σκεπή δεν είχαν μπορέσει οι ιδιοκτήτες τους να επισκευάσουν, απόκτησαν δωμάτιο-πισίνα , πως έχουν δηλαδή οι άλλοι play-room?!.
Το παλιό Δημαρχείο της Παλικής, λαβωμένο και σφραγισμένο, δεν είχε κανένα παραπάνω πρόβλημα, τίποτα που να φαίνεται τουλάχιστον!
Όσο για το κτίριο-φάντασμα Γυμνασίου – Λυκείου , πιθανόν να μπορεί και άμεσα να μετατραπεί στο πολυθρύλητο ενυδρείο, ποιος ξέρει και ποιος φορέας ενδιαφέρεται;

Ίσως τώρα και το υπόλοιπο νησί, έστω και για λίγες ώρες, να συνειδητοποίησε πως αισθάνονται συνεχώς οι Παλικισιάνοι από τους σεισμούς και μετά….