Το πρόσημο ενός αριθμού, καθορίζει το αν ο αριθμός είναι θετικός ή αρνητικός και έχει μόνο τις γνωστές απεικονίσεις: (+) ή (-). Η λέξη είναι μεταφραστικό δάνειο από τα γερμανικά (Vorzeichen : αυτό που μπαίνει μπροστά) και παγκόσμια έχει την ίδια σημασία και συμβολισμό.

Αυτά μέχρι τη στιγμή που την λέξη αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν οι εγχώριοι γίγαντες της πολιτικής σκηνής της χώρας με πρώτο διδάξαντα το μηχανικό που θεωρεί ότι η μεταβολή αντιστοιχεί σε περιστροφή 360ο . Ακολούθησαν πολλοί άλλοι φωστήρες της γιαλαντζί αριστεράς και τη δόξα τους δυστυχώς εζήλωσαν και πολλοί άλλοι από τα υπόλοιπα κόμματα. Η λέξη πρόσημο λοιπόν μπήκε αμέσως μετά από τις λέξεις «προοδευτικό», «ακροδεξιό», «φιλολαϊκό», «δημοκρατικό», «οικολογικό» και – ακόμα χειρότερα – χρησιμοποιήθηκε μέσα σε σύνθετες προτάσεις για να δηλώσει ό,τι ο κάθε πικραμένος μπορεί να είχε στο μυαλό του. Στην πραγματικότητα δηλώνει την αδυναμία σωστής έκφρασης, αφού, όπως είπαμε και την αρχή, το πρόσημο μπορεί να έχει δύο μόνο τιμές και μπαίνει μόνο και αποκλειστικά μπροστά από αριθμούς.

Η λέξη είναι λάθος να χρησιμοποιείται με τους περίεργους τρόπους, να έχει γίνει και μόδα και να ακούς τον κάθε βλάκα να τη βάζει πίσω(!!!!) από διάφορες άλλες λέξεις. Τι με έπιασε καλοκαιριάτικα να κάθομαι να γράφω σε υπολογιστή, αντί να είμαι σε καμιά παραλία απορροφώντας όση περισσότερη ακτινοβολία του ήλιου μπορώ ; Ένα πρόσημο φταίει. Αυτό που υπάρχει σαν χαρακτηρισμός ενός τεστ COVID που βγήκε θετικό (+) …

Καλά μπάνια!