Μεγάλη Τετάρτη 2013. Πρωτομαγιά, χαρά Θεού, το νησί έχει πάρει να ζωντανεύει από τους φοιτητές του που έρχονται για να κάνουν Πάσχα με την οικογένειά τους, αλλά και τους παραθεριστές. Τα μαγαζιά είναι όλα ανοικτά (αφού μετατέθηκε η αργία για την επόμενη Τρίτη) , όμως οι αγωνιστές του ΠΑΜΕ είναι εδώ!
Και τι καλύτερη διαφήμιση (πιστεύουν) για το κόμμα τους, από το να σταματήσουν τα δρομολόγια των πλοίων;
Μαζεύτηκαν λοιπόν 20-25 νοματαίοι ξημερώματα στην αποβάθρα μπροστά από το «Νήσος Κεφαλονιά», με φόντο ένα πανό στο οποίο η λέξη σύγχρονα γράφτηκε (επίτηδες πιστεύω) «σύνχρονα»  , κρατώντας και μία ντουντούκα εκφώνησαν τα κλασικά τους συνθήματα, φωτογραφήθηκαν και από τα ΜΜΕ και έτσι έφεραν σε πέρας το αγωνιστικό τους καθήκον.
Το ότι τα πλοία που δεν κινήθηκαν στη διάρκεια της ημέρας, θα κάνουν μεταμεσονύκτια δρομολόγια προκειμένου να φέρουν σε πέρας το αυξημένο λόγω ημερών μεταφορικό τους έργο, ταλαιπωρώντας εργαζόμενους και ταξιδιώτες, προφανώς δεν τους αφορά. Αυτοί ήταν εκεί και ήταν ικανοποιημένοι – όπως άλλωστε φαίνεται και από τα χαμόγελά τους. Αυτή είναι η δημοκρατία μας: Επιτρέπει σε 25 άσχετους με το πλοίο, να το ακινητοποιούν , στο όνομα μιας επετείου που το ίδιο το κόμμα τους τίμησε χθες, απολύοντας 5 άτομα από τον «Ριζοσπάστη» και την επιχείρηση «Τυποεκδοτική». Η υποκρισία και το “δήθεν” σε όλο του το μεγαλείο – άλλωστε για όσους γνωρίζουν πράγματα και κυρίως πρόσωπα στο νησί, οι “μεταλλαγμένοι κομμουνιστές με δεξιά τσέπη και συμπεριφορά” είναι είδος που ενδημεί στην Κεφαλονιά.

Να τους χαιρόμαστε!