Η δήλωση της πρωταπριλιάς από τον Πρωθυπουργό, απαντώντας – αστειευόμενος υποτίθεται – σε δημοσιογράφους:  «Δεν θα με πιστεύετε λόγω της ημέρας!»

Όχι, κύριε Πρωθυπουργέ. Δυστυχώς δεν είναι λόγω της ημέρας που δεν θα σας πιστεύαμε, είναι λόγω της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο και τα λεγόμενα σας που με κόπο έχετε οικοδομήσει. Δεν θυμάμαι άλλον πολιτικό μετά την μεταπολίτευση να έχει πει ανενδοίαστα και κοιτώντας μας κατάματα τόσα πολλά ψέμματα! (Ξέρω ότι τα «ψέματα» γράφονται με ένα «μι» , αλλά στην περίπτωσή του, ίσως και τα δύο «μι» να είναι λίγα).

Ο Πρωθυπουργός, έχει γαντζωθεί για τα καλά στην καρέκλα του, δείχνοντας έμπρακτα την πίστη του στο δημοκρατικό πολίτευμα: Εφόσον οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, γιατί να πάει σε εκλογές;; Ποιος άνθρωπος που νοιάζεται για το συμφέρον του πάει σε μάχη εκ των προτέρων χαμένη;; Καλά κάνει και συνεχίζει να παριστάνει πως κυβερνά, πως διαπραγματεύεται, πως νοιάζεται για τους πολίτες που υποφέρουν ή πεινούν, πως ενδιαφέρεται για τη δημόσια υγεία…

Ακόμα και αν σκεπτόταν κάποια στιγμή να παραιτηθεί για να πάει σε εκλογές, είναι βέβαιο πως δεν θα τον άφηναν ούτε οι στενοί του συνεργάτες, ούτε οι δανειστές μας- όχι τουλάχιστον πριν υπογράψει και δεσμεύσει τη χώρα και για την επόμενη τετραετία. Άλλωστε , μην γελιέστε. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τρενάρει εδώ και ένα χρόνο την όποια συμφωνία και όχι για να πετύχει καλύτερα, άλλωστε πρέπει να είναι γνωστό, ακόμα και σε εκείνον, πως όταν καθυστερείς να έρθεις σε συμφωνία με κάποιον που βρίσκεται σε θέση ισχύος, οι όροι συνεχώς θα γίνονται χειρότεροι σε βάρος σου.

Κάπως έτσι, η επόμενη ημέρα φαντάζει ακόμα πιο σκοτεινή. Ειδικά, αν αναλογιστεί κανείς το ποιος εκφράζει την ελπίδα για απαλλαγή από το καθεστώς των καθ΄έξιν ψευτών και των κατ΄επάγγελμα ανίκανων που κυβερνούν: Κυριάκος Μητσοτάκης…

Καλό μήνα!