Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών έφεραν χαρά σε όλη την Κεφαλονιά. Οι μαθητές του νησιού μας χάρη και στην ποσόστωση, είχαν επιτυχία σε ποσοστό που άγγιξε το 100%. Τα περισσότερα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν σε μια πιο κοντινή στο τόπο καταγωγής τους σχολή ή ακόμα και σε μια καλύτερη – σε μόρια τουλάχιστον – σχολή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πέρασαν και παιδιά που σε κανονικές συνθήκες πιθανόν να μην τα είχαν καταφέρει.
Είναι μάλλον το πρώτο καλό πράγμα που συμβαίνει, μετά τους σεισμούς που έπληξαν τον τόπο μας και από τα παιδιά εξαρτάται πλέον να το αξιοποιήσουν προς όφελός τους, κλείνοντας και τα στόματα όσων από την υπόλοιπη Ελλάδα γκρινιάζουν για την «ιδιαίτερη» μεταχείριση.
Ελπίζω και εύχομαι και οι λιγότερο συνεπείς μαθητές που είναι πια φοιτητές, να διαφοροποιήσουν την στάση τους απέναντι στην εκπαίδευση, καταβάλλοντας την καλύτερη  προσπάθειά τους, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σχολών στις οποίες πέτυχαν. Η χαρά που θα προσφέρουν στους δικούς τους ανθρώπους με την πρόοδό τους, θα είναι εκείνη που μπορεί να κάνει το χαμόγελο να ανθίσει και πάλι σε όσους δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από τις συνέπειες των σεισμών αλλά και την γενικότερη οικονομική κρίση που περνάμε.
Όσο για εμάς τους εκπαιδευτικούς, πιστέψτε , πως το να βλέπεις τους μαθητές σου να προοδεύουν , είναι μια αμοιβή που κανένα Υπουργείο και καμιά κρίση δεν μπορεί να περικόψει αφού δεν αποτιμάται σε χρήμα. Αποτελεί όμως την δύναμη που τονώνει την προσπάθεια μας να γινόμαστε καλύτεροι δάσκαλοι και καλύτεροι παιδαγωγοί.

Εύχομαι σε όλους τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες του νησιού μας, να έχουν μια καλή χρονιά και μια ακόμα καλύτερη ζωή !

 

Το παραπάνω άρθρο, δημοσιεύτηκε στο kefaloniapress.gr στις 29/8/2014.