kolodromos1

 

Η οικονομική κρίση, έκανε πολύ κόσμο φέτος το καλοκαίρι να μείνει σπίτι του αντί να πάει διακοπές. Ανάμεσα σε αυτούς και εγώ, όμως δεν πρέπει να παραπονιέμαι αφού το μέρος που μένουμε είναι ένας από τους καλούς προορισμούς διακοπών για πολλούς άλλους.
Το ότι χαλάρωσα χωρίς να απομακρυνθώ από το μέρος που ζω, με έκανε να δω πολύ τηλεόραση (Ολυμπιακούς αγώνες) , να κάνω πολλά μπάνια, να ζήσω λίγο σαν τουρίστας στο νησί. Βρέθηκα λοιπόν πολιορκημένος από …κώλους , μεταφορικά και κυριολεκτικά. Να εξηγήσω:
Ότι κανάλι και να προσπαθούσες να δεις τηλεόραση, κάποια στιγμή θα έπεφτες ή σε ενημερωτική ή σε κουτσομπολίστικη εκπομπή ή σε ειδήσεις. Γέμιζε η οθόνη γυναικείους (ευτυχώς) πισινούς και μικροσκοπικά μαγιό ή φαρδιά κορδόνια. Με οποιαδήποτε είδηση και οποιαδήποτε δικαιολογία γινόταν το ίδιο πράγμα: Κώλοι παντού. Ακόμα και οι φλεγματικοί Άγγλοι οπερατέρ των Ολυμπιακών αγώνων, δεν παρέλειπαν να ζουμάρουν χαμηλά στις πλάτες των αθλητριών .
Έκλεινες την τηλεόραση λοιπόν και ξεκίναγες να πας στη θάλασσα. Εμείς πάμε κατά κανόνα στο Ξι (μια παραλία που απέχει 8 Km από το σπίτι μας) ακολουθώντας τη μοναδική διαδρομή στο νησί όπου οι λακκούβες σε ελάχιστα σημεία και για λίγα μέτρα μόνο διακόπτονται από κανονική άσφαλτο. Η πρώτη σκέψη όσων ακολουθούν τη διαδρομή αυτή και όσες φορές και να την έχουν κάνει, είναι πάντα: Τι κωλόδρομος είναι αυτός! Ε βέβαια! Με τους κωλοπολιτικούς που μας εκπροσωπούν τι περιμένεις;
Φθάνοντας στην παραλία, το 60% των λουόμενων γυναικών συναγωνίζονταν στο ποια θα αποκαλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό από τα οπίσθιά της χωρίς να προσβάλλει την δημόσια αιδώ, για την αισθητική μας δεν είχαν πρόβλημα. Σοβαρό ποσοστό από αυτές μάλιστα πασαλείβονταν και με την τοπική άργιλο με αποτέλεσμα να προκαλούν σκέψεις του στυλ: Κοίτα πισινό η εξωγήινη ! ή Που πας ρε ούφο με τέτοιο κώλο;
Γύριζες σπίτι και έμπαινες στο Internet, όχι στο Facebook αλλά σε κανονικά ειδησεογραφικά sites ή σε άλλα με άποψη και γνώμη γνωστών δημοσιογράφων συγγραφέων και διανοητών. Εκεί να δεις τι γινόταν – αυτοί δεν είχαν ανάγκη ούτε τα τυπικά της τηλεόρασης, ξέρετε , έρχεται καύσωνας (πισινοί στην οθόνη) , ακριβές οι διακοπές (πισινοί στην οθόνη) , χαλάει ο καιρός (και άρα δεν θα δείτε εικόνες σαν και αυτές – πάλι πισινοί στην οθόνη) . Κάποια στιγμή «έπεφτε» και το κωλοInternet και σε άφηνε χωρίς επικοινωνία.
Έβγαινες έξω το βράδυ να πιεις ένα ποτό και να γίνεται ο κακός χαμός από κοπελίτσες που μπέρδεψαν τα μπαρ με την παραλία. Φοράνε μια μπλούζα πάνω από το μαγιό μπικίνι , βάζουν και τα ψηλοτάκουνα και έτοιμες- ντυμένες για βόλτα. Οι λίγες που φοράνε φουστάνια δε, φροντίζουν να είναι όσο εφαρμοστά πρέπει για να διαγράφεται όχι μόνο ο πισινός τους, αλλά και ο εσωτερικός τους κόσμος.
Κι ενώ ο μήνας μετράει ανάποδα πια, οι τουρίστες αρχίζουν ήδη να γυρίζουν σπίτια τους, η κωλοεφορία περιμένει να εισπράξει την πρώτη δόση, τα κωλολεφτά τελειώνουν , η κωλοκυβέρνηση περιμένει στη γωνία να μας κόψει τον κώλο (χωρίς δεύτερο συνθετικό αυτός), πιστεύω πως είναι καλή στιγμή για να τελειώσω αυτή την κωλοανάρτηση !
Κ..αλή συνέχεια!