Οι ανεμβολίαστοι αναμετριούνται με την κυβέρνηση. Η αντιπολίτευση «τους κλείνει το μάτι» αφού εκτιμά πως είναι καλό πεδίο να αναμετρηθεί με τον Μητσοτάκη, οι περίεργοι του αντιεμβολιαστικού κινήματος έχοντας πάρει διαζύγιο με αυτό που λέγεται ορθολογισμός, άγονται και φέρονται από κάποιους «εξέχοντες»  – λέμε τώρα – επιτήδειους και ο Τσίπρας συνεχίζει την τακτική που θα τον κρατήσει με βεβαιότητα μακριά από την εξουσία.

Η κυβέρνηση με τις πυρκαγιές που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, αν είχε απέναντί της μια αξιοπρεπή αντιπολίτευση θα κινδύνευε να χάσει τις εκλογές που πιθανότατα θα επισπεύδονταν. Αποδείχθηκε ανίκανη να προβλέψει το κύμα εμπρησμών που θα έπρεπε να ξέρει ότι ερχόταν, δεν είχε οργανώσει περιπολίες , δεν είχε κινητοποιήσει εγκαίρως στρατό, εθελοντές και αστυνομία και – ίσως – δεν διαχειρίστηκε σωστά τα μέσα και το προσωπικό κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να διαπιστώνεις πως τα πάντα εξαρτιόνται από μία και μόνο παράταξη, γιατί οι υπόλοιποι δεν έχουν καταλάβει ούτε που βρίσκονται, ούτε τι ακριβώς συμβαίνει, ούτε να έχουν την οποιαδήποτε πρόταση ή σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η κριτική τους είναι σε επίπεδο συνδικαλιστών: όχι σε όλα και χωρίς σοβαρή αντιπρόταση. Περιμένουν να πέσουν οι άλλοι από τα λάθη και τις ζημιές.

Έχω μείνει πολλές ημέρες μακριά από fb και social. Δεν μπορώ να διαχειριστώ όλες τις μαλακίες που άθελά μου διαβάζω σχετικά με τα δικαιώματα των ανεμβολίαστων. Ειδικά όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν τη στατιστική για να «αποδείξουν» τους ισχυρισμούς τους. Κλασικό παράδειγμα ο γιατρός και διευθυντής σε κάποια μονάδα υγείας, κύριος Ευσταθίου. Λέει ο βλάκας: «Οι εμβολιασμένοι που θα νοσήσουν, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό όσο και οι ανεμβολίαστοι» . Μάλιστα. Γιατί παραβλέπει όμως το γεγονός πως η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος είναι μηδαμινή σε σχέση με την περίπου βέβαιη νόσηση του ανεμβολίαστου;
Επανέρχεται ο ηλίθιος: «Στο Ισραήλ, οι μισοί από όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι». Πάλι μάλιστα. Μόνο που οι εμβολιασμένοι στο Ισραήλ είναι 5πλάσιοι σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, συνεπώς η πιθανότητα να βρεθεί εμβολιασμένος στην εντατική είναι κατά 400% μικρότερη από ότι αν είναι ανεμβολίαστος, ναι;;;

Όσον αφορά το «στρίμωγμα» των αρνητών;; Σωστά θα πρέπει να πληρώνουν τα rapid, κανονικά θα έπρεπε από δω και στο εξής να πληρώνουν και το εμβόλιο που κάποια στιγμή θα ζητήσουν μόνοι τους να κάνουν. Σωστά απομακρύνονται από το σύστημα υγείας. Δεν μπορεί κάποιος που παθαίνει καρδιακό επεισόδιο να κινδυνεύει διπλά από τον αρνητή τραυματιοφορέα. Η ευαισθησία για τα δικαιώματα που τους έπιασε όλους ξαφνικά, δεν λειτούργησε ούτε όταν οι ζώνες ασφαλείας και τα κράνη έγιναν υποχρεωτικά, ούτε όταν απαγορεύτηκε το κάπνισμα γιατί βλάπτει μακροπρόθεσμα και τους μη καπνιστές. Τα εμβόλια που έχουμε «φάει» υποχρεωτικά ως παιδιά εδώ και πάνω από 40 χρόνια και βοήθησαν να απαλειφθούν πλήθος ασθενειών , δεν ενόχλησαν. Το εμβόλιο της γρίπης που το αλλάζουν κάθε φθινόπωρο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια αλλά σπεύδουν να το κάνουν – και γλιτώνουν – όσοι έχουν πρόβλημα , επίσης δεν ενόχλησε. Τώρα όμως ξαφνικά , οι αμόρφωτοι παίρνουν εκδίκηση: Ο Τάκης από την Κυλλήνη που δεν μπόρεσε να τελειώσει την Α΄ Γυμνασίου , έκρινε πως το mRna θα του αλλοιώσει το DNA. Δεν άφησε την – με παρόμοιες σπουδές – κόρη του να εμβολιασθεί, εκείνη που δούλευε σερβιτόρα σε καφετέρια, κόλλησε τους τρεις από τους τέσσερις υπόλοιπους που εργάζονταν και η επιχείρηση πήγε για φούντο καλοκαιριάτικα. Ο βλαμμένος που θα μείνει χωρίς εισόδημα και δουλεύει στο ΕΚΑΒ, καταδικάζει σε ανέχεια την πολυμελή οικογένειά του γιατί ο Γρηγόρης Πετράκος , γνωστός για τις λαμπρές ιατρικές σπουδές του στα σκυλάδικα της επικράτειας, τον έπεισε να μην εμβολιαστεί.
Το Πολλάκη , που συνιστά ιβερμεκτίνη (φάρμακο που δίνεται σε άλογα για την καταπολέμηση παρασίτων) για τους νοσούντες και που αποφάσισε ότι τα δύο από τα τρία εμβόλια δεν προστατεύουν από τη μετάλλαξη Δ, χωρίς να βρεθεί ένας εισαγγελέας να τον εγκαλέσει , είναι χαρακτηριστικό του πόσο μαλάκας μπορεί να γίνει κάποιος που πάσχει από το σύνδρομο της «χαμένης καρέκλας».

Δυστυχώς, δεν είναι θέμα ενημέρωσης, είναι θέμα βλακείας. Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που όλοι αυτοί έχουν δίκιο, οπότε εμείς οι εμβολιασμένοι θα εξαλειφθούμε από προσώπου Γης, σκεφθείτε αν θα θέλατε να ζήσετε σε ένα τέτοιο κόσμο.

Περιμένω τα χειρότερα: Εκατόμβες νεκρών, νοσοκομεία που δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εξ αποστάσεως πτυχία, οικονομική ανέχεια. Εύχομαι τα πράγματα να μην γίνουν έτσι , αλλά…