Ο μέγας Πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε ότι δεν τον αγγίζουν οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα περί σκανδαλώδους εύνοιας και αλλοίωση αποτελέσματος στον τελικό του Κυπέλλου που «κέρδισε» η ομάδα του. Ότι δεν τον αγγίζουν το καταλαβαίνω απολύτως – σε αυτά τα κιλά είναι αδύνατον να καταλάβεις οτιδήποτε. Ότι πρόσφατα έβαλε τους μπράβους του να σαπίσουν στο ξύλο ένα δημοσιογράφο της εφημερίδας «Γαύρος» γιατί δεν του άρεσαν αυτά που έγραφε για την ομάδα του, (ο ίδιος ο παθών το κατήγγειλε μηνύοντας τους δράστες) φαίνεται φυσιολογικό γιαυτόν. Βλέπετε, είναι ο μόνος ποδοσφαιρικός παράγοντας που διαθέτει ζεστό χρήμα και έχει τη δύναμη που του δίνουν οι εκατομμύρια οπαδοί του Ολυμπιακού. Στο μυαλό του, πρέπει να έχει φαντασιώσεις υπερπρωθυπουργού, πάνω από νόμους και αστυνομίες, το δε ύφος του όταν μιλά στις κάμερες έχει κάτι από Μουσολίνι: Το ίδιο υπερφίαλος, το ίδιο φαφλατάς και το ίδιο εξοργιστικός για όσους μπορούν να σκεφτούν. Η αποχώρηση σοβαρής μερίδας οπαδών της ομάδας του από το γήπεδο πριν την απονομή ήταν χαρακτηριστική. Ακόμα και αυτοί που έμειναν στην απονομή το έκαναν με βαριά καρδιά – αν δείτε τα πλάνα, προσέξτε ότι ο κόσμος που φαίνεται πίσω από τους παίκτες που σηκώνουν το κύπελλο όχι μόνο δεν ζητωκραυγάζει, αλλά ούτε καν χειροκροτεί ! Δεν ξέρω αν μετά που έκλεισαν οι κάμερες, έβαλε τους δικούς του να τους «κάνουν παρατηρήσεις», όμως ο ίδιος ήταν τρισευτυχισμένος που κέρδισε άλλο ένα τρόπαιο. Κάποτε, ο Λουδοβίκος XVI (της Γαλλικής επανάστασης), έπαιζε σκάκι με τους αυλικούς του και όταν «ζοριζόταν» επικαλείτο το βασιλικό προνόμιο των δύο συνεχών κινήσεων: Δεν έχασε ποτέ!
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο: ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά είναι καταδικασμένος να κερδίζει ακόμα κι όταν οι άλλοι παίζουν πολύ καλύτερα. Οι διαιτητές που διαγκωνίζονται για το ποιος θα πρωτογλύψει τον Μαρινάκη, φροντίζουν να κόβουν την όρεξη σε οποιονδήποτε τολμήσει να απειλήσει την υπερομάδα των Αργεντινοισπανών που έχει αγοράσει από τα καλάθια ο γίγαντας.
Όμως από χθες κάτι φαίνεται να άλλαξε ξαφνικά ! Οι δημοσιογράφοι που μέχρι χθες έκαναν κόντρες για το ποιος θα εξυμνήσει καλύτερα τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη, είδαν το χέρι του Μανιάτη (!!!) , πρόσεξαν ότι ο Χολέμπας έπρεπε να έχει αποβληθεί από το α’ ημίχρονο, ψιλοψιθύρισαν για ένα άλλο πέναλτυ που δεν έδωσαν στον Αστέρα και (αυτό θα τους κοστίσει!) είδαν ότι η ανατροπή που απέφερε πέναλτι στον Θρύλο έγινε εκτός περιοχής!
Βλέπετε, ακόμα και οι πιο τρομεροί δικτάτορες, όταν αρχίσουν να αισθάνονται ότι βρίσκονται πια στο απυρόβλητο, είναι κοντά στο τέλος τους- άσε που η ομάδα του έχει και παράδοση σε πρώην Προέδρους που βρέθηκαν φυλακή (Κοσκωτάς, Σαλιαρέλης και παραλίγο και Κόκκαλης!).

Θα κλείσω με μια παράκληση: όσοι το διαβάσετε, κρατήστε το για εσάς. Μην πέσω σε κανέναν κολλητό του και με βρουν με τίποτα  τσιμεντένια παπουτσάκια στο λιμάνι σαν εκείνον της διαφήμισης!