Μας αλλάξανε Υπουργό! Η Αννούλα η Σεγκολέν την έκανε για το Υπουργείο Ανάπτυξης (άμοιρη ανάπτυξη, μετά την Τρόϊκα τι σου έτυχε) , ο Χρυσοχοίδης για το Υπουργείο Ασυλίας του Αλήτη και ο παντογνώστης μαϊντανοεπίτροπος Μπαμπινιώτης ( που έγινε φίρμα βάζοντας τις βρισιές των ποδοσφαιρόφιλων στο λεξικό) έγινε Υπουργός Παιδείας ΔΒΜΘ.
Την κάτσαμε αδέλφια! Εδώ και πέντε χρόνια έχει τρυπώσει ο Μπαμπινιώτης σε όλες τις επιτροπές Παιδείας, έχει μεταρρυθμίσει (στα λόγια ) 3 φορές το εκπαιδευτικό μας σύστημα και ανέλαβε και Υπουργός. Είπε και το φοβερό: ξέρω την Παιδεία από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο! Ξέρεις δηλαδή σχεδόν ότι και όσοι γονείς έχουν σπουδάσει παιδιά, αλλά χωρίς να έχεις πληρώσει όσα αυτοί για τη δωρεάν Παιδεία.

Ο συγκεκριμένος, από την πρώτη μέρα που βρέθηκε σε επιτροπές έχει βάλει σκοπό της ζωής του να περάσει την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια στα χέρια των Πανεπιστημιακών. Θέλει δηλαδή να χτυπήσει την «παραπαιδεία» των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης, προς όφελος των Πανεπιστημιακών που είναι και λιγότεροι και ακριβότεροι λόγω πρεστίζ!
Ευτυχώς για εμάς, ο άνθρωπος είναι φιλόλογος ,το πρόβλημα πολύ δύσκολο για να μπορέσει να το λύσει και έτσι ίσως έχουν και τα παιδιά των μικρομεσαίων μια ελπίδα να σπουδάσουν και εμείς να επιβιώσουμε.

Η Αννούλα η Σεγκολέν στην αποχώρηση της μίλησε με άνεση για τα «πολλά λάθη» που έκανε, για να προστεθεί και αυτή στη λίστα των αποτυχημένων Υπουργών Παιδείας κρατώντας όμως το ρεκόρ πολιτικής αναισθησίας: Ήταν η πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση που δεν υπήρχαν βιβλία για να δοθούν στα σχολεία στην έναρξη του σχολικού έτους ! Όχι μόνο δεν σκέφθηκε να παραιτηθεί, αλλά έριξε ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός του εαυτού της! Να μην ξεχάσουμε και την κατάργηση μιας ξένης γλώσσας που προκάλεσε και προκαλεί τεράστια αναστάτωση ακόμα, μέτρο που ανακλήθηκε πριν από δύο μήνες. Είπε ψέματα ότι θα επιστρέψουν όλοι οι παράλογα αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους, είπε ψέματα ότι θα καταργήσει τις «βυσματικές» μεταθέσεις και αποσπάσεις, είπε ψέματα ότι θα στηρίξει την ενισχυτική διδασκαλία. Η ίδια αυτή κυρία, εμφανίζεται ως έμπειρο μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ , που έχει «μεστό» και βαρύνοντα πολιτικό λόγο.
Η ίδια αυτή τεράστια πολιτική προσωπικότητα, είναι περήφανη για το ψηφιακό φροντιστήριο: Μάζεψε δέκα Πασοκαημένα, γυρίσανε μερικά βιντεάκια όπου οι καθηγητές γράφουνε στον πίνακα, έβαλε και πέντε δικούς της μέσα από απόλυτα αδιαφανείς και μυστικές διαδικασίες να ανεβάσουνε μερικές ασκήσεις στο Internet, άρα «κούκλα» το φροντιστήριο. Όταν κάποτε μάθουμε πόσο κόστισε το σκηνικό και πόσα τσέπωσαν «τα δικά μας παιδιά» , το αδίκημα θα έχει – ως συνήθως-παραγραφεί.
Μπαμπινιώτης λοιπόν στην ηλεκτρική καρέκλα, ενός μη παραγωγικού Υπουργείου χωρίς χρήματα, να ελπίζει ότι και μετά τις εκλογές – εφόσον σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας – θα τον ξεχάσουν Υπουργό να προσπαθήσει να εφαρμόσει κι αυτός το «μεγαλόπνοο» πρόγραμμα του. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να αποδειχθεί πιο ανίκανος από την προκάτοχό του, αν και η άλλη τεράστια πολιτική προσωπικότητα Χριστοφιλοπούλου θα προσπαθήσει να βαδίσει στα χνάρια της Σεγκολέν με την προσδοκία να κάνει κι αυτή μια καλή πλαστική στο εξωτερικό, μια καλή μεταγραφή σε ένα άλλο Υπουργείο, να αφήσει ρε παιδί μου κι αυτή η άξια το στίγμα της. Κλαίω. Καληνύχτα!