Μια μέρα μετά την ήττα της Εθνικής μας από τη Γερμανία, παρακολουθούμε δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση. Βλέπουμε λοιπόν τη Μέρκελ το μεσημέρι της Παρασκευής, στη σύνοδο κορυφής με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, να φορά ένα κλασικό μπεζ-σοκολά παντελόνι που θα είχε πιέτα αν δεν τσίτωνε τόσο πολύ στην περιφέρειά της και από πάνω ένα μονόπετο σακάκι (κουμπωμένο γιατί το μπλουζάκι από μέσα είναι τσαλάκα) σε ανοικτό πράσινο – το χρώμα της κάμπιας. Δευτερόλεπτα μετά, στο δελτίο ειδήσεων εμφανίζεται η ίδια – ας την πούμε κυρία – να πανηγυρίζει στις εξέδρες του γηπέδου στο Γκντάνσκ , το βράδυ της Παρασκευής ντυμένη με τα ίδια ακριβώς ρούχα – που σηματοδοτούσαν το μοντέρνο ντύσιμο στη δεκαετία του 80 σε όλες τις Ελληνικές βιντεοταινίες . Η σύζυγος, Γεωργία, απορεί:
– Καλά, ολόκληρη καγκελάριος δεν έχει μια στυλίστρια να τη συμβουλεύσει τι να φορέσει; Και δεν μπορούσε να αλλάξει ρούχα για να πάει στο γήπεδο; Δηλαδή η Άντζελα Δημητρίου έχει δική της στυλίστρια και η Άντζελα Μέρκελ όχι;
– Τι να της πει η στυλίστρια κορίτσι μου; Η Μέρκελ φτιάχνει τη μόδα!

Η Γεωργία με κοιτά με εκείνο το «έχω σιχαθεί τις εξυπνάδες σου» ύφος, αλλά καταδέχεται να μου απαντήσει:
– Και ποια είναι η Μέρκελ που θα φτιάξει τη μόδα μωρέ; Τι λες ;
– Και ποια είναι Γεωργία μου η στυλίστρια που θα πει σε μια Μέρκελ τι πρέπει να κάνει και τι όχι; Πως τολμάς να φανταστείς ότι η Άντζελα θα ρωτήσει άλλον για να της πει τι θα φορέσει; Και για ποιον λόγο να προσπαθήσει να εμφανιστεί ωραία στα μάτια των Ευρωπαίων; Νομίζεις ότι ψάχνει για γκόμενο; Η υπέρτατη ηδονή για αυτήν είναι να κάνει κουμάντο σε όλη την Ευρώπη, να κάνει σεξ με μια ολόκληρη Ήπειρο και όχι να αρκείται σε άνδρα – όποιος και αν ήταν αυτός.
Η Γεωργία με κοιτά πια με άλλο μάτι. Λογικό της φαίνεται αυτό που είπα, έστω κι αν δεν το περίμενε. Είναι πράγματι έτσι όμως;
Ένας άνθρωπος που έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο αναγνωρισιμότητας και – κυρίως- κύρους όπως η Μέρκελ, δεν έχει τέτοια προβλήματα. Θα μπορούσε να παρουσιαστεί ακόμα και με λαδωμένη φούστα αγορασμένη από καλάθι και να μην βρεθεί άνθρωπος να την κράξει. Μας έχει γραμμένους παντοιοτρόπως από ότι καταλαβαίνετε, όχι μόνο εμάς ως Έλληνες, αλλά τον κόσμο όλο!
Είναι προφανώς απήδητη εδώ και χρόνια, αλλά όχι ανέραστη: Λεσβιακό με την εξουσία είναι η προτίμησή της και ότι είναι δυνατόν να θέσει σε αμφισβήτηση τη σχέση της με αυτήν αποτελεί εχθρό της. Είναι μια γυναίκα φοβερά ευάλωτη σε διαπραγματεύσεις: Αν της αναγνωρίσεις ότι σε κρατά από τα α…ια (ισχύει για τους περισσότερους από τους Ευρωπαίους, τα δικά μας μάλιστα τα έχει και «στριμένα» με κάτι παπαριές περί ανεξαρτησίας που έχουν ξεφύγει στους δικούς μας κατά καιρούς) και με πλάγιο τρόπο της «υποβάλλεις» την κεντρική ιδέα της σκέψης σου, ώστε να φανταστεί ότι η ιδέα είναι δική της , θα κάνει εκείνη την πρόταση που εσύ δεν τολμούσες !
Δυστυχώς, από ότι φαίνεται, αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους δικούς μας ιθύνοντες, που προσπαθούν να ισορροπήσουν πάνω σε δύο παράλληλα σχοινιά τεντωμένα ακριβώς πάνω από το λάκκο με τα αγγούρια. Το αποτέλεσμα το έχουμε αισθανθεί όλοι μας.
Έτσι είναι όλοι οι World leaders, αδιάφοροι για τη γνώμη των άλλων. Μπορεί να έχετε την ευκαιρία να το ζήσετε κι εσείς άλλωστε, τώρα το καλοκαίρι: Μόλις δείτε κανέναν Εμίρη ντυμένο με τραπεζομάντηλα και τις γυναίκες του ντυμένες αντίσκηνα, δοκιμάστε να του εκφράσετε την άποψή σας για τις ενδυματολογικές τους επιλογές και απολαύστε φιλοξενία 5 αστέρων σε κατάλυμα του ΕΟΠΥΥ…