Μια εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές, φαίνεται πως οι μόνοι που ασχολούνται σοβαρά με αυτές, είναι οι ίδιοι οι υποψήφιοι. Οι «πολλοί» ξαναψήφισαν πρόσφατα, έχουν αποφανθεί και αν λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός ότι ένα σεβαστό ποσοστό «αναποφάσιστων» πάνε με το διαφαινόμενο νικητή, η ΝΔ μπορεί να αισθάνεται σίγουρη για νίκη και αυτοδυναμία. Ποιος άλλος «καίγεται»; Μα φυσικά ο Αλ6ς. Που διαπιστώνει ότι τα απίστευτα ψέματα που με τόση ευκολία ξεφούρνιζε, έχουν τις συνέπειές τους. Η επόμενη ημέρα, δεν νομίζω ότι θα είναι καλή για αυτόν, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές του να μείνει στο παιχνίδι. Ξαφνικά αποφάσισε μάλιστα να δώσει και συνέντευξη στον απαγορευμένο ΣΚΑΪ !!!! Αλλά η εικόνα ενός εκνευρισμένου, απογοητευμένου Πρωθυπουργού που έχει «κρύψει» όσο μπορεί τον Πολλάκη – λες και αυτός έφταιγε για τον καταποντισμό – είναι αποκαλυπτική του αδιεξόδου του.

Ο «άχαστος» μετατράπηκε σε βαρίδι για το ίδιο το κόμμα του κάνοντας τεράστια λάθη μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια: Υπέγραψε αυτά που δεν θα τολμούσε άλλος να υπογράψει, αναδείχθηκε στον χειρότερο διαπραγματευτή από ίδρυσης του Ελληνικού κράτους, επέλεξε ανίκανους (με ελάχιστες εξαιρέσεις) για συνεργάτες , έκανε βήματα πίσω η χώρα σε βασικούς τομείς: Υγεία, Παιδεία, Δημόσια Ασφάλεια, Οικονομία, Δικαιοσύνη. Ακόμα και στην προσπάθειά του να στηρίξει κοινωνικά τους ΛΟΑΤΚΙ, υπερέβαλλε (βλέπετε δεν κόστιζε…) με συνέπεια να πυροδοτήσει αντίθετα αντανακλαστικά. Όσον αφορά το μεταναστευτικό, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τη διαπόμπευση της Ελλάδας για τις συνθήκες στους προσφυγικούς καταυλισμούς, τον αποκλεισμό των εθνικών οδών από μετανάστες, την μετατροπή των Ελλήνων που προσπαθούν να ταξιδέψουν στις Ευρωπαϊκές χώρες σε «ύποπτους» για πλαστογραφία;
Να μιλήσουμε για δικαιοσύνη;; Εκείνος δεν βγήκε με σημαία την τιμωρία όσων «έφαγαν» δημόσιο χρήμα με όποιο τρόπο;; Εκείνος δεν φώναζε για τις περίφημες «λίστες» με ονόματα Ελλήνων που έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού; Ποιος μπήκε φυλακή από όλους αυτούς ; Ο Ριχάρδος. Για μια μέρα. Μετά, ανακάλυψαν μόνοι τους ότι αυτό που έκανε δεν ήταν παράνομο και βρέθηκε ο Ριχάρδος να ζητά και αποζημίωση για δυσφήμιση ! Άρα; Ή δεν ήξερε τι έλεγε όταν μιλούσε για πολιτικούς και επιχειρηματίες που «έφαγαν» ή δεν ήταν ικανοί να βρουν στοιχεία ή δεν θέλησαν να τους κατηγορήσουν. Έχει σημασία τι από τα τρία ισχύει; Όχι. Το γεγονός είναι πως και σε αυτό απέτυχε!
Παιδεία; Τι να πρωτοθυμηθώ; Ότι κατάργησε εξετάσεις στο Γυμνάσιο μετατρέποντας τα σχολεία σε χώρο απασχόλησης (ούτε καν δημιουργικής…) εφήβων , όπως ακριβώς είχαν καταντήσει τα Λύκεια οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Ότι μετέτρεψε όλα τα ΑΤΕΙ σε ΑΕΙ αλλάζοντας μόνο τον τίτλο; Ότι «παραμύθιασε» συστηματικά με τη δήθεν κατάργηση των Πανελλαδικών; Ότι προσπάθησε να «γλύψει» τους 17χρονους μετατρέποντάς τους σε ψηφοφόρους; Το χειρότερο είναι ότι συνέβαλλε στο τελείωμα της κατεδάφισης αυτού που λέγεται «σύστημα αξιών».
Πολύ δύσκολα κάποιος θα είχε καταφέρει τόσα πολλά χτυπήματα στη χώρα, μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Είναι τέτοια η ζημιά που έχει κάνει – και θα αποκαλυφθεί σιγά-σιγά σε όλο της το μεγαλείο – που ίσως και να χρειαστεί να δουλέψει για να ζήσει!

Οι άλλοι που «καίγονται»; Τα μικρά κόμματα, που προσπαθούν να μπουν στη Βουλή. Γλιτώσαμε από τον καπετάν Πάνο Καμμένο και βρέθηκε ένας Βελόπουλος: Άλλο σούργελο , γενόσημο της «Χρυσής Αυγής» με επιστολές του Χριστού στην κατοχή του… Περιμένω λίγο πριν τις εκλογές να πει ότι έχει και ερωτικές επιστολές της Μαρίας της Μαγδαληνής προς τον Ιησού!
Ο Λεβέντης με την Ένωση Κεντρώων επιμένει – έκανε και μεταγραφές: Νικολόπουλο, Δημαρά. Σαν να μπάζει η βάρκα σου νερά και παίρνεις και δύο βαράκια για να σωθείς.
Και βέβαια , η μεγάλη ατραξιόν: ΜεΡα25 ! Βαρουφάκης Μενανί! Ο δικός μου άνθρωπος! Ο μόνος πολιτικός που σε διαδοχικές συνεντεύξεις του μπορεί να υποστηρίξει με απόλυτη επιτυχία δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και να τον πιστέψεις! Ο άνθρωπος με το απόλυτο χάρισμα: να λες Βαρούφες και να πείθεις τον κόσμο ότι αυτά που λες έχουν βάση. Αυτός μπορεί και να μπει στη Βουλή, οι Έλληνες με χιούμορ που θέλουν να εκδικηθούν τον Τσίπρα χωρίς να ψηφίσουν Μητσοτάκη είναι σίγουρο πως θα τον προτιμήσουν – μη σας πω ότι το σκέφτομαι και εγώ!

Κατά τα άλλα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία που δεν είχε (αδίκως, νομίζω) η αδελφή του. Η συγκυρία τον ευνοεί, έχει και πέντε ικανούς ανθρώπους γύρω του, δύσκολο να αποδειχθεί πιο ανίκανος από τον Αλ6. Αν κάνει και δυο σωστά πράγματα , με διαλυμένη την αντιπολίτευση (ο Αλ6ς το έχει καταφέρει πριν καν γίνει αντιπολίτευση)  θα έχει χαλαρά και δεύτερη τετραετία.
Το ΚΚΕ. Άοσμο, ανιαρό μέχρι λιποθυμίας και με στόχους λογικούς: το 6%. Χαρούμενοι αυτοί, το σύστημα και η εξουσία γενικά.
Το ΚΙΝΑΛ. Πιο χάλια όνομα και πιο χάλια αρχηγό πεθαίνεις! Θα πάρει τους Πασόκους που έγιναν Συριζαίοι αλλά δεν πρόλαβαν να διοριστούν (είναι πολλοί αυτοί, τι να προλάβει και ο κακόμοιρος ο Αλ6ς) και άλλους που αντιμετωπίζουν το ΠΑΣΟΚ όπως την ομάδα τους: Ολυμπιακός γεννήθηκα, Ολυμπιακός θα πεθάνω.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιον ή αν θα ψηφίσω. Έχω αποκλείσει όμως ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ (δεν με πείθει για τις καλές του προθέσεις ο Κυριάκος) , ΚΚΕ (δεν πάσχω από κατάθλιψη ακόμα). Μήπως να μπω στο κυβερνών κόμμα της αποχής;;; 43% στις προηγούμενες βουλευτικές…