Τα παρακάτω αιτήματα προς τους καταληψίες μαθητές του Γυμνασίου Ληξουρίου, είναι προσωπικά, δεν αντιπροσωπεύουν κανένα άλλον συνάδελφο και φυσικά καμιά σχέση δεν έχουν με τη διεύθυνση του σχολείου. Είναι διατυπωμένα αυθόρμητα, όση ώρα έξω από τα κάγκελα του σχολείου άκουγα και διάβαζα αντίστοιχα αιτήματα μαθητών και για αυτό είναι διατυπωμένα στη γλώσσα που εκείνοι με την αγωνιστική τους επιτροπή επέλεξαν να κάνουν τη διαπραγμάτευση.

1. Η διόριση των καθηγητών να γίνεται πιο νωρίς γιατί μετά έρχονται καθυστερημένοι.

2. Θέλω οι σκύλοι που εμείς βγάζουμε έξω και τα παιδιά ξαναβάζουνε μέσα στο προαύλιο, να είναι εμβολιασμένοι, ευγενικοί, ράτσας και να κυκλοφορούν σερνάμενοι στο πάτωμα σαν κροκόδειλοι και όχι να πηδάνε πάνω μας.

3. Να γίνει παρέμβαση στη διατροφή του αλόγου που είναι σταθμευμένο στο χωράφι απέναντι από το σχολείο, ώστε οι καβαλίνες του να μυρίζουν λιγότερο. Επίσης να μην φυσάει νοτιάς που φέρνει τη μπόχα στο προαύλιο.

4. Θέλω να γυρίσουμε στο σχολείο μας.

5. Θέλω να ρίξει μια γερή μπόρα, ώστε τα παιδιά να δουν ότι τα παράθυρα επισκευάστηκαν και δεν «μπάζουν», εκτός αν κάποιοι τα αφήνουν επίτηδες ανοικτά.

6. Θέλω να γυρίσουμε στο σχολείο μας.

7.Θέλω να υπάρχει παγκάκι και στέγαστρο έξω από την είσοδο, ώστε να μπορώ να κάθομαι κάπου – μεγάλος άνθρωπος – όταν τα παιδιά κάνουν κατάληψη.

8. Θέλω να λαδώσει κάποιος τις πόρτες για να μην τρίζουν και τους αρμόδιους για να μας φέρουν παγκάκια στην αυλή.

9. Θέλω να πάμε το κτίριο σε μέρος που να έχουμε θέα στη θάλασσα, γιατί έτσι έχω συνηθίσει από το σχολείο μας και για να μην ξεχνιόμαστε : Θέλω να γυρίσουμε στο σχολείο μας.

10. Θέλω να ανταλλάξω μερικούς μαθητές και μαθήτριες μου με άλλους που να ενδιαφέρονται, να διαβάζουν και να θέλουν να μάθουν πράγματα.

11. Να μην ξανακλέψουν το σχολείο μας κάτι γίδια που κυκλοφορούν γύρω μας , γελώντας με την ανικανότητα της αστυνομίας να τους εντοπίσει και να πάρει πίσω τα κλεμμένα.

12. Θα ήθελα να παραιτούνται της ιδιότητας του μαθητή, όσοι μένουν πάνω από δύο φορές μετεξεταστέοι σε βασικά μαθήματα.

13. Θέλω να διοριστεί άμεσα κτηνίατρος στο σχολείο, να τοποθετηθούν σκυλόσπιτα στην αυλή, να στρωθεί με άσφαλτο το προαύλιο, να κατασκευαστεί από την αρχή γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ μέσα στο σχολείο, να γκρεμίσουν το μηχανουργείο από την αυλή χωρίς να χτίσουν άλλο, να μας χτίσουν ένα αμφιθέατρο για τις εκδηλώσεις του σχολείου, να εξοπλίσουν το κυλικείο ώστε να μπορεί να παρασκευάζει ψητά και πιάτα γκουρμέ, να απαγορευτεί η προσέγγιση και το παρκινγκ αυτοκινήτων που δεν είναι δικά μας, να συνδεθεί το σχολείο με το κλειστό γυμναστήριο με υπόγεια φυλασσόμενη διάβαση και τέλος να καθαριστεί ο ουρανός πάνω από το σχολείο.

14. Θέλω κάθε κατάληψη που βιώνουμε στο σχολείο μας να προσμετράται ως ένα έτος προϋπηρεσίας , ώστε κάποιος με 25 χρόνια δουλειά και 15 καταλήψεις να δικαιούται πλήρη σύνταξη.

15. Θέλω να μας χορηγεί το κράτος δωρεάν ένα αλεξιβλάκειο ώστε να μην κινδυνεύουμε από όσα ακούμε και βλέπουμε. Αν δεν υπάρχει σε γιλέκο, ας το φτιάξουν έστω και σε καμπαρντίνα.

16. Εγώ θέλω να ξαναγυρίσω  στο σχολείο μου και η λογική στη χώρα. Τίποτα από τα δύο δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά θα παλέψω για να ακουστεί ο ψίθυρός μου στα πέρατα του διαδρόμου.