Έχουν πέσει λυτοί (κακώς) και δεμένοι να πείσουν τον ΓΑΠ να μην κάνει δικό του κόμμα, χρησιμοποιώντας φοβερά επιχειρήματα: Θα είναι προδοσία για τον πατέρα σου (στα α@@## του ο ΓΑΠ) , είναι κρίμα για το κόμμα με το οποίο έγινες πρωθυπουργός (επίσης στα α@@## του ο ΓΑΠ) , οι σύντροφοι που σε στήριξαν τόσα χρόνια είναι εδώ στο ΠΑΣΟΚ (μην επαναλαμβάνομαι, καταλάβατε!),  κάτσε να σε βάλουμε επικεφαλής στο επικρατείας :
Ωπ!! Εδώ είμαστε! Επικρατείας σημαίνει τέσσερα χρονάκια ακόμα βουλευτής, όπου η Βουλή θα σου εγκρίνει άδεια ομόφωνα (ούτε να σε βλέπουν δε θέλουν) ώστε να μπορείς να γυρίζεις τον κόσμο και να περιγράφεις με πόση άνεση συνέβαλες στην οικονομική καταστροφή της χώρας , καθώς και το πώς κοιμήθηκες πρωθυπουργός καθώς ξεκινούσες από τις Βρυξέλλες για Αθήνα με το αεροπλάνο και ξύπνησες απλός βουλευτής στο Ελ. Βενιζέλος. Κάπως έτσι λοιπόν, ο ΓΑΠ φαίνεται να αλλάζει γνώμη και κάτι τσιριμόνιες που κάνει ακόμα είναι για να εξασφαλίσει καμιά ανάλογη θέση για τα κολητάρια του και κυρίως τον Φίλιππο Πετσάλνικο, αυτόν τον ογκόλιθο της πολιτικής ζωής.
Κρίμα, πράγματι. Η αυτόνομη κάθοδός του στις επικείμενες εκλογές, μαζί με τον «κύκλο» του, θα είχε πολλαπλά οφέλη για την πολιτική ζωή του τόπου. Θα απαριθμήσω τα τρία πιο βασικά:
1. Με τη διάσπαση, το 4% που φαίνεται να παίρνει το ΠΑΣΟΚ  θα έσπαγε σε 1,5-1,5 το πολύ , οπότε θα έμεναν εκτός Βουλής.
2. Θα ήταν το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του αδειοκέφαλου ΓΑΠ καθώς και του υπερφίαλου Βενιζέλου.
3. Μαζί τους, θα έμεναν εκτός Βουλής και τα τελευταία εναπομείναντα λαμόγια , οι εκπρόσωποι από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που ακόμα κι αν δεν «έφαγαν» οι ίδιοι , σωπαίνανε καλύπτοντας τους Άκηδες που είχαν χάσει κάθε μέτρο.
Δυστυχώς, ο Βενιζέλος που δεν είναι βλάκας (σκεφτείτε ότι με 10% συγκυβερνά!) κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, προέβη στην αντιπρόταση που φαίνεται πως θα αποδεχθεί ο ΓΑΠ.
Παρόλα αυτά, στις επικείμενες εκλογές, μαζεύονται πολλά κόμματα που καλό θα ήταν να μείνουν εκτός Βουλής: Το ΠΑΣΟΚ (το 1% πτώση από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι απίθανο), η ΔΗΜΑΡ (πιο κακοί χειρισμοί της ψήφου που τους είχαμε δώσει δε θα μπορούσαν να κάνουν), η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (δυστυχώς, αυτό το 5+% που έχει στις δημοσκοπήσεις, φαίνεται πως είναι οι σκληροπυρηνικοί που δεν αλλάζουν γνώμη) και βέβαια οι ΑΝΕΛ με το φαιδρό αρχηγό και τους ακόμα πιο φαιδρούς βουλευτές που μάλλον τα καταφέρνουν να μείνουν στην «απέξω»!

Πάντως, ελπίζω ακόμα, πως έστω και την ύστατη ώρα ο υπερεγκέφαλος του ΓΑΠ μπορεί να κάνει το θαύμα των Χριστουγέννων!